Bloggen återuppstår

Efter ett långt uppehåll från bloggande är det inte alltid lätt att ta vid där man slutade. Jag börjar därför där senaste inlägget slutade och ska försöka ge en resumé över vad som hänt och vad som är på gång framöver.

Under våren har det hänt en hel del. Projektet som denna blogg har sin utgångspunkt i (Medborgarprojektet och Kriskommunikation i vardagen) har fått en skjuts i rätt riktning genom att vi nu har möjlighet att använda figurerna Vilda Hilda, Redo och Lilla Ängslan i det fortsatta arbetet. Avtalet med karaktärernas skapare, Erika Lindmark är i hamn sedan några veckor tillbaka och i skrivande stund väntar vi på att få in offerter från våra upphandlade byråer för en kommande kommunikationssatsning.

Under mars och april lades det i Krissamverkan Kronoberg för min del mycket fokus på att arbeta med de utvecklingsområden som identifierades under Övning .info i november 2011. Arbetsgruppen för kriskommunikation i Krissamverkan Kronoberg höll i mars en utbildning i kriskommunikationen – med fokus på hur det är tänkt att vi ska arbeta med informationssamverkan vid kris. Med hjälp av ett scenarion och gruppdiskussioner kunde vi hitta både framgångsfaktorer och framtida utmaningar att jobba vidare med. Dessa diskussioner sådde ett frö till kommunturné under hösten, som jag återkommer till i ett senare inlägg.

Vi fick också besök av MSB under mars månad, av Christina och Göran som arbetar med den enskildes säkerhet på nationell nivå. Under en halvdag hann vi komma långt i vårt samarbete och en projektplan utfomades för att formalisera det faktum att Länsstyrelsen i Kronoberg agerar pilotlän med arbetet som vi gör kring den enskildes roll och ansvar. Mötet resulterade också i en workshop som genomfördes 12 juni, även denna punkt kräver ett eget inlägg (det är som ni ser inte bristen på innehåll att blogga om som varit problemet).

April innebar inte bara påskledigt, utan fokus på ännu en punkt som under övningen identifierats som viktig att utveckla: att tala med och i media. Så i samband med Krissamverkan Kronobergs nätverksmöte med samtliga arbetsgrupper, bjöd vi också in till ett pass mediaträning. Deltagarna fick både en teoretisk grund och praktisk övning, som också dokumenterades på film. Mycket lärorikt tyckte många av dem, och flera ville öva mer hemma i den egna organisationen. Maj var en månad full av resor, konferenser (MSB:S Kriskommunikationsutbildning t.ex. som jag kan blogga om i ett separat inlägg) och interna förändringar.

Detta var en kort resumé. Räkna med en bloggboom innan semestern drar igång på allvar – och jag hoppas att innehållet ska locka tillbaka de läsare som faktiskt hittat hit en och annan gång. Därefter är uppdateringarna tillbaka med ungefär en veckas mellanrum, och de frågor som dykt upp från under bloggens existens kommer äntligen att få sina svar 🙂 

Varma hälsningar,

Martina, projektledare Kriskommunikation i vardagen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s