Planeringsarbete – regionalt fokus

Idag kändes det lyxigt att komma till jobbet och få gå inomhus. Kylan och vinter börjar onekligen kännas påtaglig och det verkar inte som vädret bestämde sig för att hoppa över de råkalla vintermånaderna detta året heller. Passande nog hade en nättidning publicerat bästa tipsen för att hålla sig varm i vinterkylan – och tipsen fungerade bra! Lager på lager och mössa på toppen.

Men vad gör man den dagen som värmen är utslagen även inomhus? Har du någon aning hur lång tid det tar för ditt hus/din lägenhet att bli totalt utkyld vid vinterväder och t.ex. långvarigt elbortfall eller annan orsak som stör din värmeförsörjning? Har du några självklara do’s and dont’s i det läget? 

Redan vid kl. 8.00 i morse träffades den regionala arbetsgruppen för Medborgarprojektet för att jobba vidare framåt. Idag var även Erika Lindmark med på mötet, för att kunna bolla idéer och sätta rimliga tidsgränser. Idag har fokus legat på det regionala perspektivet – hela vägen. Eftersom vi fortfarande inte fått något svar från UR (svar har vi fått, som visar på att de är nyfikna på idén, men hänvisat oss vidare till andra medarbetare som bättre kan hjälpa oss med frågan), måste vi jobba vidare med hur processen ska se ut här i länet.

Efter dagens möte ser vi framför oss att vi kan presentera ett helt klart kit med både material och en liten ”presentationsgrupp” för t.ex. rektorer eller lärare före sommaren. Materialet kommer att utvecklas till 4 berättelser, med många aktiverande inslag. Konceptet kommer sedan att pilotköras på x antal förskolor (t.ex. en i varje kommun) direkt efter sommaren. Om det faller väl ut kommer en mer omfattande turné att göras under senhösten.

Det var en kort uppdatering om hur arbetet rullar vidare! Nu väntar jobb, få tag i nyckelpersoner, jobba vidare med förankring och parallella spår både lokalt, regionalt och nationellt!

/Martina

Annonser

2 thoughts on “Planeringsarbete – regionalt fokus

  1. Senaste dagarnas ryss-kyla och rapporterade händelser med strömavbrott och störningar i fjärrvärme gör ju denna fråga rykande ”het”. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s